סטטיסטיקת גניבות האופנועים בישראל היא עגומה למדי ומלמדת על גניבת אופנוע, או רכב דו גלגלי באופן כללי, בכל שעתיים וחצי בממוצע. זה כמובן נתון שאף אחד לא רוצה להיות חלק ממנו, אולם לאור העובדה שזאת המציאות כל רוכב יודע שעליו להיזהר ולנקוט אמצעים כדי להימנע מכך ככל הניתן ולשמור על הכלי הדו גלגלי שלו. למעשה, מיגון לאופנועים וקטנועים כבר לא נחשב היום מותרות, אלא נלקח בחשבון כחלק מההוצאות על רכישת ותחזוקת רכב דו גלגלי.
מהי הדרך הטובה ביותר למגן את הכלי? ובכן, זה תלוי כמובן איזה כלי, מה הדגם, הנפח והמטרה שלו (האם לכביש או לשטח), אולם בשוק המיגון לרכב דו גלגלי יש היום מגוון מערכות איתור לאופנוע, מתקדמות ומודרניות, שתפקידן לא רק להתריע בעת ניסיון גניבה אלא גם לאתר ולמצוא את הכלי לאחר שנגנב, גם אם נגרר, או הועמס על משאית ואינו במצב נסיעה של ממש. בנוסף מערכת המיגון והאיתור מחוברת למוקד מבצעי מאויש 24/7 כך שברגע שהמוקד מקבל התראה על אירוע חריג ומזהה כי מדובר בנסיו גניבה, מוזנק צוות ייעודי בשילוב כוחות הביטחון (במידת הצורך) לטפל באירוע.
לקבלת מידע נוסף >>
השאירו פרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם
אזעקות לאופנוע – לא מה שחשבתם
אם בעבר כשאמרנו "אזעקה לאופנוע" הכוונה היתה לרכיב שמותקן על הכלי ומצפצף בכל פעם שמישהו מנסה להתעסק איתו (מבלי לנטרל את האזעקה), הרי שכיום מדובר בדור חדש של אמצעי מיגון שמציעים הרבה יותר מכך. נתחיל בעובדה שאזעקות רועשות כבר אינן חוקיות כיום. כל מי שהיתה מותקנת לו על הכלי אזעקה רועשת, היה חייב להסיר אותה עד לשנת 2017, וכיום כל המערכות כוללות אזעקה "שקטה" – כלומר מתריעה אצל בעל הכלי באמצעות השלט או אפליקציה ייעודית.
בנוסף לכך, עם התקדמות הטכנולוגיה היה ברור שאזעקות לבדן, שכל מה שהן עושות הוא לצפצף, אינן יעילות מספיק בהרתעת הגנבים שפעמים רבות מהירים יותר מאשר בעלי הכלי ומספיקים להעלים את הכלי לפני שהוא מגיע. לכן, הדור החדש של האזעקות הוא למעשה לא "אזעקה" אלא מערכת מיגון ואיתור הכוללת הצגת מיקום הכלי בזמן אמת, ופיצ'רים נוספים כמו חיבור למוקד מבצעי ויכולת להאט או לעצור לגמרי את הכלי מרחוק.
מערכת איתור לאופנוע – הדור החדש של האזעקות
ככל שהטכנולוגיה, התקדמה, כאמור, נכנסו לשוק מערכות מיגון משוכללות ומודרניות הרבה יותר מהאזעקה המסורתית. מערכות מיגון ואיתור לאופנוע כיום הן מערכות מושלמות המספקות הגנה כוללת במספר רבדים:
ראשית, המערכת מחוברת לאפליקציה ייעודית שכמובן יש לבעל הכלי על הטלפון הנייד, וכך הוא יכול לקבל התראות בזמן אמת על כל אירוע חריג וגם לדעת איפה הכלי שלו נמצא בכל רגע נתון. למשל, אם הכלי נגנב, הוא יוכל לדעת את המסלול שעושה הגנב כדי לדווח למשטרה. כמובן שהמערכת פעילה גם כאשר הכלי כבוי, וזה מאפשר לזהות את מיקומו גם אם נגרר הוא הועמס על משאית והוא לא בנסיעה של ממש.
בנוסף, המערכת מחוברת למוקד מבצעי מאויש 24/7, וכך יהיה מי שיקבל את ההתראה סביב השעון, גם אם בעל הכלי אינו זמין או ישן. ברגע שהמוקד יקבל התראה על אירוע חריג, זה יאפשר לו להזניק צוות ייעודי או את כוחות הביטחון במקרה שזוהה שמדובר אכן באירוע גניבה. הטכנולוגיה מאפשרת כיום גם להאט או לעצור את הכלי מרחוק, דבר שמקל מאוד על התפיסה שלו, וכמובן ההשבה שלו ללקוח.
אזעקות לאופנוע של הזעקה האחרונה
בעצם, ה"אזעקות לאופנוע" של חברת הזעקה האחרונה הן לא רק אזעקות. הן מערכות מיגון ואיתור מתקדמות הכוללות התראה במידת הצורך ומספקות שרות רחב ומקיף של איתור וניסיון השבה במקרה של גניבה.